ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI

Altıeylül Belediyesi, Havran Belediyesi Sanat Kulübü Koca Seyit Tiyatrosu’nun ‘Önce Vatan’ adlı gösterisine ev sahipliği yaptı. Salih Tozan Kültür Merkezinde gerçekleşen gösteride duygusal anlar yaşanırken, Çanakkale Ruhu yeniden canlandı.

Bir yıl içerisinde Balıkesir’in tüm ilçelerinde ve İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Çanakkale illerinde gerçekleştirilecek 30 ücretsiz gösterim ile 15.000 tiyatro severe ulaşacak olan Havran Belediyesi Sanat Kulübünün Koca Seyit Tiyatrosu bu kez Altıeylül Belediyesi’nin konuğu oldu. Havran Belediyesi çalışanları, Havran’lı gençler, öğretmenler, köylüler ve Üniversite öğrencilerinden oluşan tiyatro ekibi Salih Tozan Kültür Merkezinde ‘Önce Vatan’ isimli oyunu sahneledi.

1915 Çanakkale Boğaz Harbi’ni konu alan oyunda, Havran’lı Koca Seyit ve kahraman Türk askerlerinin destanlaşan başarıları sergilendi. Kahraman neferlerin ve Anadolu kadınının sabrı, iman ve inançlarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi’nin yürekler dağlayan hikâyeleri başarılı bir şekilde izleyicilere sunuldu.

Koca Seyit Tiyatrosu, zaman zaman gözyaşlarını tutamayan ve duygu yoğunluğu yaşayan izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Gösterim sonunda Oyunun Yönetmeni Hüseyin Türe’ye emeklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Kafaoğlu kendisine Gündoğanpark’a dikilen ağacı temsilen fidan beratı takdim etti. Koca Seyit Tiyatro ekibinin büyük bir iş çıkardığını ve başarılı bir çalışma ile gösterimde olduklarını söyleyen Kafaoğlu “Çok duygusal anlar yaşadık. Bizi biz yapan Çanakkale ruhuna geri döndük. Başta Havran Belediye Başkanımız olmak üzere bütün ekibini yürekten kutluyorum. Yeni nesillere bu Çanakkale ruhunu işlemek lazım. Büyük hizmet ediyorlar. Bu zamana kadar Çanakkale ilgili çok oyun izledim. Bu kadar çok etkilendiğim, duygulandığım oyun hatırlamıyorum. Yüreğinize sağlık. ” şeklinde konuştu.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da ev sahipliğinden dolayı Altıeylül Belediyesine teşekkür ederken  “Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na samimiyeti ve bu güzel sözlerinden dolayı, bizlere iyi bir ev sahipliği yaptığı için, ekibine, salona gelen misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler Koca Seyit Tiyatro ekibimiz ile il il, ilçe ilçe dolaşıyoruz. Yaklaşık 1 yıllık bir program dahilinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyemizin desteği, Allah’ın izniyle, hocalarımızla, öğrencilerimizle, belediye çalışanlarımızla, gönüllü tiyatro ordumuzla Koca Seyit’i ve Çanakkale ruhunu yaşatmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Salonumuzu doldurduğunuz ve bize ev sahipliği yaptığınız için teşekkür ediyorum. Günün anısına Sayın Başkanıma Hanımeli projemizde hanımlarımızın ürettiği Seyit Onbaşı Heykelini takdim ediyorum. Hepiniz hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.