ALTIEYLÜL’DE ŞEHİTLER ANILDI

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı dolayısıyla Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Müftülüğü İmam Birgivi Camii’nde bir program gerçekleştirildi.

Program sabah namazının ardından başladı. Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman ve Ahmet Özen ve vatandaşların de ilgi gösterdiği program salavat, tekbirler, kuran tilaveti ile devam etti. Programda konuşan İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu “Vatanı korumak adına sabahın seher vaktinde düşmana karşı mücadele veren Anadolu’nun gencecik evlatları Çanakkale’de şehit olmak arzusu ile düşmanın karşısına geçtiler. Birbirimizi sevmeliyiz, saymalıyız. Birlik ve beraberlik arzusu ile Türkiye’yi daha da ileriye götürmeliyiz” dedi.

Altıeylül Belediye Başkan Vekili Fikrettin Kocaman da Çanakkale’de, 101 yıl öncesinde vatanı korumak için canlarını feda ederek şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diledi. Kocaman “Aziz şehitlerimiz vatan topraklarını koruyarak düşmana geçit vermediler ve vatan uğrunda şehit düştüler. Çanakkale ruhu 101. Yıldır yüreğimizde atıyor” diye konuştu.

Programda şehitler için Kur’an okundu, dualar edildi ve ardından Çanakkale’de sabah kahvaltısı yapan askerlerin menüsü olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı vatandaşlara ikram edildi.