GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ YARIN

Altıeylül Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar Kafaoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Sevil Aksoy, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri Yasemin Akkol, Ayşe Keçecioğlu, Meclis Üyeleri Bahar Vidin, Keziban Çuhadar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı Kortej, Kuvayi Milliye alanından hareket ederek Zübeyde Hanım Anıtına karanfil bıraktı. Anneler Derneği’nin de etkinliğe katılımıyla Kurtdereli Heykeline geçen kortej Fotoğraf Sanatçısı Nigar Afacan’ın Güçlü Kadın temalı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta bir açıklama yapan Altıeylül Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Aksoy bugünün tarih boyunca hak, özgürlükleri ve emekleri için mücadele eden emekçi kadınların günü olduğunu hatırlatarak "Biz Altıeylül Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bugünü kadını eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygı, yaşam ve çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz.Türkiye’de kadın olmak sürekli mücadeleyi gerektiriyor. Daha iyi bir gelecek, daha güçlü bir Türkiye, daha aydınlık yarınlar ancak kadınlarla mümkün olacaktır.8 Mart 1957 yılında verdikleri emek mücadelesi ile bu günümüze ışık tutan kahraman kadın işçileri şükranla anıyor, tüm değerli kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutlar saygılarımı sunarım" dedi.

Etkinliğe katılan Anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey ise “Türkiye’de güzel yaşayalım. Ölümler olmasın. Kadın cinayetleri olmasın. Anneler Derneği olarak kadınlar gününü kutluyorum” diye belirtti.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’da Kadınları unutmayarak etkinlik alanını ziyaret etti. 365 günün kadınlar günü olduğunun altını çizen Başkan Kafaoğlu “Kadınlar bizim her şeyimiz. Çocuklarımızın annesi, bizlerin hayat arkadaşıdır. Onlarla yapılan işler güzel oluyor. Siyasette daha aktif olmalarını istiyorum. Erkeklere göre çok daha dikkatli ve hassaslar. Yaptıkları işe duygularını ve yüreklerini katıyorlar. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Dünya üzerinde çok ezilen, ötekileştirilmeye çalışılan kadınlarımız var. Zulüm altında olan, Baskı altında olan kadınlarımız var. O kardeşlerimizin o baskılardan şiddetten kurtulmalarını diliyorum. İnsan unsuru çok önemli. Şiddeti kim yaparsa yapsın karşı olmak lazım. Herkesi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.