ALTIEYLÜL’DE ENGELLİLERE DİŞ TEDAVİSİ YAPILDI

Altıeylül Belediyesi,  İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Diş Hekimleri Odası ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi tarafından imzalanan 'Engelsiz Yaşam Platformu Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Tedavi' protokolü kapsamında engelli öğrencilere İl Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi'nde diş taraması ile diş tedavisi yapıldı. Gönüllü diş hekimleri tarafından engellilere kanal tedavisi, dolgu ve diş çekimi işlemleri yapıldı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Zeki Çabuk ve Ahmet Özen ile birlikte İl Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti, diş hekimlerini kutladı, engelliler ve ailelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette Engelli çocuklar Başkan Kafaoğlu’na sevgi gösterisinde bulundu.

Başkan Zekai Kafaoğlu “5 kurum tarafından gerçekleştirilen anlamlı proje ile engelli kardeşlerimize diş sağlığı konusunda hizmet veriyoruz. Altıeylül Belediyesi olarak bizde bu anlamlı projenin ortağıyız. Engelli öğrencilerimizi0 kendi merkezlerinde diş tedavisi yapıldı. Eğitim gördükleri okulda bu hizmetin yapılması çok anlamlı. Emeği geçen sivil toplum örgütleri ve diş hekimlerini kutluyorum. Bu tedavilerde emeği ve katkısı olan emeği ile birlikte Altıeylül ilçesine gelerek engellilerin diş tedavilerinin gerçekleşmesini sağlayan Prof. Dr. Ertuğrul Sabah hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, Türkiye genelinde bu proje ile engellilere ulaşarak engelli çocukların ağız ve diş sağlığını korumaya çalıştıklarını kaydetti.  Sabah kendilerini ağırlayan ve misafir eden Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür etti.