Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
DOĞUMDAN-ÖLÜME KADAR VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Altıeylül Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü 2015 yılında yaptığı hizmetlerle dikkat çekti. Müdürlük yıl içerisinde 1748 aileye, yeni doğan bebekler için ziyarete gitti. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi tarafından yürütülen “Merhaba Bebek Projesi” kapsamında da ailelere hediye paketleri teslim edildi.

Altıeylül ilçesinde vefat eden 475 kişinin ailesine başsağlığına giden Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca,cenaze işlemleri kapsamında ailelere gülsuyu ve lokum ulaştırdı; ölüm belgesi düzenlenmesi için yardımda bulundu.

İlçe sınırları içerisinde yer alan bölgelerde Sağlık İşleri ekipleri haşere ile mücadele kapsamında da gece ve gündüz olmak üzere vatandaşların talepleri üzerine ilaçlama yaptı. İkinci ve üçüncü sınıf işyerlerine 47 adet ruhsat veren müdürlük ayrıca bu yerlerin hijyen yönünden denetimlerini de gerçekleştirdi. Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Gereği Sokak hayvanlarının bakımı, korunması ve toplama hizmeti işlemlerini de titiz bir şekilde yürütüyor.

Altıeylül ilçesinde yaşayan vatandaşların modern, hızlı, yaygın ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti alması için çalışmalarını sürdüren Sağlık İşleri Müdürlüğü 2016 yılı içerisinde de faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor.