1021 ÇİFTİ EVLENDİRDİK

Birden fazla müdürlüğü ilgilendiren konularda birimler arası koordinasyon sağlanarak ortak cevap oluşturuldu,  ve gerekli bilgiler verildi. Yapılan işlemler ve gelen evraklarla ilgili olarak toplam 11.162 adet giden evrak çıkışı yapıldı ve 6217 adet kurye ile 4945 adet posta kanalı ile muhataplarına ya da kurumlara gönderildi.

“180 BELEDİYE MECLİSİ KARARI ALINDI”

Yazı İşleri Müdürlüğü personeli Altıeylül Belediye Meclisinde 2015 yılında 11 toplantı, 12 birleşim ve 16 oturum yaptı. Birleşimlerde 180 meclis kararı alındı. Alınan meclis kararlarının imara ilişkin kararlar ve bütçeye ilişkin kararları ilgili müdürlük tarafından onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderildi.  Belediye meclisinin almış olduğu 180 meclis kararları belediye başkanlığınca onaylanmış olup yasa gereği kararlar Altıeylül İlçe Kaymakamlığına ve gereğinin yapılması için ilgili birim müdürlüklerine iletildi.

“1304 DOSYA KARARA BAĞLANDI”

Yazı İşleri ayrıca, Belediye Encümeninin her hafta Salı ve Perşembe günleri iki defa yapılması için çalışma yapıyor.  Toplantıda birim müdürlüklerinden gönderilen teklifleri değerlendirerek 2015 yılı içinde 99 toplantı yapıldı, toplam 1304 adet dosyayı karara bağladı.

“BİMER İLE İLGİLİ 258 BAŞVURU İNCELENDİ”

Yazı İşleri Müdürlüğü BİMER ile ilgili gelen şikayet ve dilekleri de gerekli yerlere anında iletiyor. Vatandaşlar tarafından Başbakanlığa gönderilen her türlü yazılı ihbar, şikayet ve dilekleri değerlendirmek ve cevaplandırılması için gerekli işlemleri yapmak üzere belediyeye havale edilen 258 adet başvuru incelendi, 9 başvuru belediyeyi ilgilendirmediğinden iade edildi. 249 adet evrak ilgili müdürlüğün BİMER sorumlusuna havale edilmek suretiyle talepler değerlendirilerek cevaplandırıldı.

“7 ÇİFTİN NİKAH İŞLEMİ GERÇEKLEŞMEDİ”

Yazı İşleri Müdürlüğü’ne 2015 yılında evlendirme işlemleri için 1211 müracaat yapıldı, bu müracaatların 1021’nin nikâh işlemleri yapıldı. 163 adet evlenme izin belgesi verildi. Türk erkek ile yabancı kadın arasında gerçekleşen evlilik sayısı 9, yabancı erkek ile Türk kadın evlilikleri 2, iki yabancı arasında gerçekleşen evlilik sayısı 4 oldu.