ALTIEYLÜL FİNALİ YAPILDI, ŞAMPİYONLAR KUPALARINI ALDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “İmkân Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla 2015 yılında başlatmış olduğu Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nın Altıeylül ilçesi karşılaşmaları Can Bolluk ile Mimar Sinan takımları arasında oynanan Gençler Final Maçı ile son buldu. Şampiyonluk kupalarını Altıeylül Belediye Başkanı Zekai  Kafaoğlu verdi.

14 Kasım 2015’de yapılan açılış karşılaşması ile başlayan  Mahalle Futbol Ligi, 8 Ocak 2016’da yapılan Final karşılaşması ile sona erdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu turnuvada Şampiyonluk kupası, Altıeylül İlçesi’nde Yıldızlar’da Altıelyülspor ile Kasaplarspor, Gençler’de Can Bolluk ile Mimar Sinan takımlarının final karşılaşmaları ile sahiplerini buldu.  Turnuvanın Altıeylül İlçesinde yapılan finaline Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylülbelediyespor Kulüp Başkanı ve Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, Balıkesir Büyükşehir Spor Şube Müdürü İrfan Sarıgül katıldı. 20 ilçeden yaklaşık 10.000 sporcuya ulaşılarak karşılaşmalar yapılırken Altıeylül İlçesi’nde finale kalan takımlara kupasını Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman verdi. Kafaoğlu, gençlerin aktif olarak sporun içinde olmalarından memnuniyet duyduğunu belirtirken şunları söyledi. “Almanya’ya kendi ilçemizden bir takım gitmesini canı gönülden istiyoruz. Çok güzel bir organizasyondu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün ilde bu şekilde mahalle ligleri yapıldı. 10.000 gencimize ulaşılmış ve bu gençlerimiz turnuvada karşılaşmalara katılarak sportif faaliyetlerde bulunmuş. Bizim ilçemiz Altıeylül’den 45 tane takım bu turnuvaya katılmış. Bugün finaller vardı. Yıldızlarda ve Gençlerde finalistler belli oldu. Bu takımlarımız 20 ilçemizdeki finalistlerle beraber karşılıklı deplasmanda ve kendi sahalarında olmak üzere iki karşılaşma yapacaklar. En sonunda finalistler belli olacak. Maçlar sonucunda finalde ipi göğüsleyen takım, Edip abimizin sözü var Almanya’ya bir maç seyretmeye gidecekler. Bu gençlerimize teşvik oluyor. Gençlerimizi geleceğe hazırlamamız lazım. Hem sportif, hem eğitim, hem çevre açısından donanımlı yetişmeleri lazım. Gelecek onların omuzları üzerinde yükselecek. 2023, 2051, 2071 hedeflerine ancak böyle ulaşılacak.”

Kupa töreninin ardından Başkan Kafaoğlu finalistlere baklava ikram etti. Takımlar ‘Altıeylül’ sloganları ile Başkan Kafaoğlu’na kendilerine verdiği destek ve önemden dolayı teşekkür ettiler.