962 ADET RUHSAT VERDİK

Altıeylül Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nde ruhsat alımlarında süreyi kısaltmak için mimari projeler ön onaylı yapılıyor. Ön onay sonrası projeler ruhsat sahibine en kısa sürede teslim ediliyor.

Altıeylül Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli bu zamana kadar toplamda 962 adet ruhsat teslimi yaptı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ruhsat alımlarında süreyi kısaltmak için mimari projeleri ön onaylı yapılıyor. Projeler ön onaydan geçtikten sonra, kayıt işleminin ardından proje işleme konuyor ve en kısa sürede sahibine teslim ediliyor.

SMS İLE BİLGİ

Proje sahibi evrakını teslim ettikten sonra projenin durumunu belediyenin web sayfasından takip edebiliyor.  Ayrıca proje sahiplerine evrakın durumu hakkında mesaj ile bilgi veriliyor. Proje sahibi ilk başvurusunun ardından SMS ile bilgilendirildiği için belediyeye gelmesine veya beklemesine gerek kalmıyor. Proje sahibi ruhsat işi bittikten sonra kendisine gelen SMS’in ardından belediyeye giderek ruhsatını alıyor.  Ön onaylı kontrolün ardından ruhsatlar en kısa süreçte teslim ediliyor.

KIRSALA ÜCRETSİZ TİP PROJE

Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli ayrıca kırsal mahallede bulunan vatandaşların talep etmesi durumunda ücretsiz 5 ayrı tip konut projesini veriyor. Ayrıca bu konutların zemin etütlerini ve denetim aşamasını belediye ücretsiz yapıyor.  Bunun yanı sıra kırsal mahallelerde hayvan damları için 3 ayrı tip proje yapıldı ve belediye tarafından vatandaşa bedelsiz veriliyor. Ayrıca kırsal mahaller için yapılan  tip projelerden de harç ücreti alınmıyor.

VATANDAŞ ODAKLI BELEDİYE

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Göreve geldiğimiz günden bu yana ruhsat alımlarında proje sahiplerinin işlerinin daha hızlandırılması anlamında çalışma yaptık ve projeleri ön onaya aldık.  Yaptığımız çalışmalardan mimarlarımız, yapı denetim firmaları ve yapı sahipleri memnun. Biz vatandaş odaklı bir belediyeyiz. Belediye olarak vatandaşımızın beklememesi ve mağdur olmaması için çalışma yapıyoruz. Alınan yeni ruhsatlarla birlikte Altıeylül’de yeni binalar, yeni konseptler gün yüzüne çıkacak ve bu ilçemizin gelişmesine, büyümesine ve vizyonuna katkı sağlayacak” dedi.