Kutlu doğum haftasını dolu dolu yaşadık

Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kurtdereli Spor Salonu’nda Kuran-ı Kerim ziyafeti yaşandı. Vatandaşlara lokum ve gül ikram edilirken, program sonunda da Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu binlerce fidan dağıttı. Gecede İstanbul Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem NALBANT, İstanbul Piyalepaşa Camii İmam Hatibi İshak DANIŞ, İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Süleyman Sefer BAŞKAN’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ilgiyle dinlendi. Programın başından sonuna kadar, salonun tamamen dolu olduğu geceye ilgi büyük oldu.

Gecede konuşma yapan  Başkanımız Zekai Kafaoğlu “Peygamber Efendimizin hayatını, yaşam tarzını kendimize örnek olarak alıyoruz ve onun gibi, yaşamayı sakındıklarından sakınmayı, istediklerinden istemeyi arzu ediyoruz. Altıeylül Belediyesi olarak bizlere göre belediyecilik sadece alt yapı-üst yapı değildir. Sosyal ve kültürel faaliyetler de önemli; insanların bu tür etkinliklere ihtiyacı var.  Altıeylül Kaymakamlığı, Altıeylül İlçe Müftülüğü ile Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini birlikte gerçekleştirdik. Bu tür etkinlikler sayesinde aramızdaki sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da artacağına inanıyorum” dedi.

Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale “Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Müftülüğünü yaptıkları ortak çalışmadan dolayı kutluyorum.  Salonda kadınlarımızın sayısı bugün daha çok. Değerli hanımefendiler! Gelecek nesillere dinimizi, dilimizi sizler öğreteceksiniz. Kadınlar her bakımından toplumun önderleri olmalılar. Dinimiz ve Peygamberimiz kadınlara çok önem vermiştir” diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında 5 gün  boyunca  Altıeylül İlçe Müftülüğü ve Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin dördüncü gün etkinliği Ovaköy ve Pamukçu Mahallesi’ndeydi . Programlarda Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu; dualar edildi. Ovaköy Mahallesi’ndeki programa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray katıldı. Eray camiden çıkan vatandaşlara gül ve lokum dağıttı. Aynı günün akşamında Pamukçu Mahallesi’ndeki etkinlikte de  Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Çoban yer aldı. Çoban vatandaşlara gül ve lokum ikram etti.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gerçekleşen programlara vatandaşların ilgisi büyüktü.

Altıeylül Belediyesi etkinlikler kapsamında vatandaşlara 10 bin adet gül dağıttı. İlçeye bağlı merkez ve kırsalda bulunan camilerde vatandaşlar ibadetlerini yerine getirdikten sonra camii çıkışında evlerine güllerle gittiler.