EĞİTİM DAMGAMIZI VURDUK

Altıeylül Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan  ‘6 Eylül 6 Proje’ kapsamındaki, ‘Başarıyı Yakala Projesi’ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. Başarı Değerlendirme Sınavı 15 Aralık Salı günü  Altıeylül ilçesinde bulunan ortaokul ve liselerde gerçekleştirdi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dilaver Ayyıldız ile birlikte Gülser-Mehmet Bolluk Lisesi ve Plevne Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilere başarılar diledi.

Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Başkan Zekai Kafaoğlu’nun eğitime her zaman destek olduğunu söylerken sözlerine şu şekilde devam etti:  “Amacımız sizleri hayata iyi hazırlamak. Hedefinizi iyi belirlemişsinizdir. Bizim de sizin başarınız için çorbada tuzumuz olsun istedik ve sınav yapıyoruz. Deneme sınavları ve okul düzenlemelerinde desteklerini bizden esirgemeyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitimi için belediye olarak ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini belirten Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da “Yapılan projenin hedefine ulaştığını görüyorum. Başarıyı yakalamak için bu sınavlarla antrenman yapmak lazım. Sınava girerken sınav heyecanı oluyor, ama sizlerde bu heyecan yok. Yerel yönetimler olarak sizlerin iyi yetişmesi konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Geleceğin yöneticileri sizler olacaksınız. Siz ne kadar donanımlı yetişirseniz, ülkenin geleceği o kadar ak ve aydınlık olur. Çalışmadan başarı gelmez” diye konuştu.

1. Başarı Değerlendirme Sınavı  Altıeylül İlçesi’nde 29 ortaokul ve 13 lisede uygulandı. Yapılan sınavda Ortaokul Kategorisinde: 5. sınıflardan 2056, 6. sınıflardan 2037, 7. sınıflardan 2090 ve 8. sınıflardan 2021 olmak üzere toplamda 8204,  Lise kategorisinde ise 9. sınıflardan 1024, 10. sınıflardan 1966, 11. sınıflardan 1759 ve 12. sınıflardan 1796, toplamda 6545 öğrenci olmak üzere genel toplamda 14.749 öğrenci sınava katıldı.