BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başbakanlık Danışmanı Metin Özçeri,  AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve Meclis Üyesi Cüneyt Barlin’in de katılımları ile 18 Roman Derneği yöneticisi ile bir araya geldi. Roman vatandaşlarla buluşan Başkan Kafaoğlu “Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmamız lazım. Kendi aramızda sevgiyi, saygıyı, muhabbeti arttırmamız lazım, sabırlı olmamız lazım. Sivil toplum örgütlerinde çalışmak kolay değil. Fedakârlık, sabır, sadakat, çalışmak ister. İlmek ilmek dokunur bu işler. Balıkesir ilinde 18 derneğiniz olmuş; çok güzel ve iyi bir mesafe alınmış. Bunlar hep çalışarak oldu. Balıkesir’e federasyon yakışır. Derneklerin üst çatısı olmalı, federasyonun da Türkiye genelindeki konfederasyona bağlanması lazım. Güçlerin birleştirilmesi lazım” dedi.

Başbakanlık Danışmanı Metin Özçeri’ de “Romanların sorunları istihdam, eğitim. Sağlıkta sorun kalmadı; tek sorun sağlıkta okur-yazar eksikliği o da devletin vatandaşına verdiği haklarla ilgili bilgi eksikliği. Roman vatandaşlarımızın işsizliği ile ilgili köklü çözü bulmalıyız. İşkur’a başvurmalıyız. Özel sektör ara eleman arıyor, bunu da İşkur vasıtasıyla yapıyor. Bu çerçevede roman derneklerinin kurduğu federasyon İşkur ile ortak işbirliği yapar kurs açar ve istihdam noktasında katkı sağlar” diye konuştu.