AKAN GÖZYAŞLARI DİNSİN

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen ve birim müdürleri ile birlikte Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda Altıeylül Kaymakamlığı, Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekletirilen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü programına katıldı. Programda  Vali Yardımcısı Zeki Karaca, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale davetliler ve öğrenciler de yer aldı. Başkan Kafaoğlu programda İnsan Hakları Günü dolayısıyla resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren üçüncülere ödüllerini takdim etti.

Anlamlı günde konuşma yapan Başkan Kafaoğlu “Öyle bir kültür ve medeniyetten geliyoruz ki, hiç insan haklarından bahsedilmediği bir dönemde peygamberimiz Veda Hutbesi'nde Medine Sözleşmesi'nde insan haklarından bahsediyor. İnsanların dili, dini, rengi, ırkı, inancı ne olursa olsun herkes insan olduğu için değerli, insan olduğu için hakkı ve hukuku var. İnsan haklarının ne kadar ayaklar altına alındığını görüyoruz. Gelişmiş bir dünyada bunları yaşamak insanı derinden üzüyor. Yaratıcımız Kuran-ı Kerimde yeryüzünde yarattığım her şey insanlar için diyor. Bugün baktığımız noktada yüreğimiz parçalanıyor, gönüllerimiz kırılıyor. Temennimiz herkesin eşit bir şekilde hak ve hukukunun korunduğu insanların huzurlu ve mutlu olduğu bir dünya arzuluyoruz. Kanayan yaralar dursun, akan gözyaşları dinsin. Çocuklarımız ve torunlarımız inşallah daha müreffeh ve yaşam seviyesi yüksek ortamlarda yaşasın” dedi.