Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
ALTIEYLÜL’DE HİJYEN ÖN PLANDA

Altıeylül Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gece geç saatlerde yer altı konteynerlerının temizliğini titizlikle yapıyor. Altıeylül ilçesinde yer alan 37 adet yerkon boşaltıldıktan sonra belli periyotlarla  temizleniyor. Hijyeni ön planda tutan ekipler buharlı sıcak su ile yerkonları ve bulunduğu alanın etrafını yıkıyor. Yapılan bu çalışmalar Altıeylül ilçesinde oturan vatandaşlar tarafından da takdir ediliyor.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Kısa bir süre önce yerkonlarımızı değiştirerek daha yüksek kapasiteye sahip (5 bin litre), modern ve daha güzel bir konuma kavuşturduk. Kent mobilyaları olarak da adlandırılan yerkonların içerisi daha geniş alana sahip. Yerkonlardan çöpler alındıktan sonra ekipler buharlı sıcak su yöntemi ile temizlik yapıyor. Bu temizlik çalışması farklı günlerde periyotlar halinde yapılıyor; hem çevre esnafı hem de çevrede oturan mahalle sakinleri yapılan çalışma dolayısıyla bize teşekkür ediyor” dedi.