İSMAİL ÇOBAN’A VEDA TÖRENİ

Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Çoban’ın görevden ayrılması nedeniyle veda töreni yapıldı, onurluk verildi.

Altıeylül Belediyesi 7. kat Meclis Salonunda gerçekleşen veda törenine, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcıları, Zeki Çabuk, Ahmet Özen, Fikrettin Kocaman ve Belediye personeli katıldı. Törende, görevden ayrılan İsmail Çoban’a 20 aylık emekleri için teşekkür eden Başkan Kafaoğlu şunları söyledi.

Yaklaşık olarak 20 aydır Altıeylül Belediyesi sıfırdan kurularak bu günkü kurumsal kimliğine kavuştu.  Kuruluş çalışmalarında birlikte çalıştığımız yol arkadaşlarımız, dava arkadaşlarımız, başkan yardımcılarımız vardı.  Mesut beyi daha önce OSB’ye gönderdik. OSB bizim için önemli. Altıeylül’ün sınırları içinde Balıkesir’in geleceği için çok önemli bir kuruluş. Altıeylül Belediyesi,  kurulduğu günden bu yana değişik kurum ve kuruluşlara eleman veren pozisyonda. Daha önce personel şefi konumundaki iki şefimizi Büyükşehir’e gönderdik.  Bu bir nöbet değişimidir. Arkadaşlarımızdan kuruluş gününden bu güne çok istifade ettik. Şimdi de İsmail Çoban kardeşimiz Başkan Yardımcılığı görevinden ayrıldı. Büyükşehir’de çok daha fazla sorumluluklar alacağına ve Altıeylül İlçemizin orada temsilcisi olacağına yürekten inanıyorum. Şu anda UKOME de ve değişik komisyonlarda aktif şekilde görevi var. Beraber çıktığımız yol arkadaşlarımızla sonuna kadar devam etmek istiyorduk. Böyle bir zaruriyet oldu. İsmail kardeşimiz Meclis üyemiz olarak bizimle beraber devam edecek. Bu yüzden bunu ayrılık olarak görmüyoruz. Sulama Birliği Başkanlığı, Büyükşehir Meclis Üyesi ve Altıeylül Meclis Üyesi olarak bizlere katkı sunmaya devam edecek. Kuruluş aşamasında çok büyük katkıları oldu. Kurumsal kimliğimizin oluşumunda çok ciddi katkıları oldu. Kendisine çok teşekkürler ediyorum” dedi.

Görevden ayrılması üzerine yapılan polemiklerin ve dedikoduların ciddiye alınmamasına dikkat çeken İsmail Çoban ‘herkes bir şekilde bir şey söyleyebilir, bunlara takılı kalmayın’ şeklinde konuştu. Kendisi gibi önemli pozisyonlarda olan idarecilerin görev ve sorumluluklarının fazla olduğunu belirten Çoban “Başkanımla bu işe başladığımızda bir birliktelik oluşturduk. Nasip olursa bu seçim sonuna kadar da devam edecek. Bıraktığım görev önemli bir görev. Herkes bu tip görevlere gelmek ister. 18 tane meclis üyesi arkadaşımız var. Hepsi de bu görevi ifa edebilecek kapasitededir. O yüzden bizim gitmemiz bir ayrılık değil. Büyükşehir’de Meclis üyesi olarak görevimiz var, Ulaşım Komisyonu Başkanıyız, Sulama Birliği Başkanlığımız var.. Sizlerden ricam hiçbir dedikoduya takılı kalmayın. Herkes her şekilde bireyler söyleyebilir, insanız. Bizim aramızda bir kırgınlık dargınlık yok. İyi ki varsınız, hepinize çok teşekkür ediyorum. Farkında olmadan kırdığımız dostlarımız, çalışma arkadaşlarımız var ise affımı rica ediyorum. Birlikteliğimiz devam edecek, biz de Altıeylül’ün bir parçasıyız. Tarihteki yerimizi seçildiğimiz gün almıştık. Bu misyonla inşallah 2019 seçimlerine kadar devam edecek. Başkanımıza bizim adımıza söylediği cümlelerden dolayı teşekkür ediyor yine hep beraberiz diyorum” şeklinde konuştu.