Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
AÇ, AÇIKTA KİMSE KALMASIN

2015 Yılı İlçe Değerlendirme Toplantısı ve 2016 Yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Mütevelli Heyeti Seçimleri Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Balıkesir Şube Müdürü Şaban Ok’un ve ilçe muhtarlarının katılımıyla Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi.

İlçe muhtarlarının,  mahallelerindeki sorunlar hakkında soru ve sorunları dile getirerek interaktif olarak gerçekleştirilen programda Kaymakam Gale, Başkan Kafaoğlu ve Vakıf Müdürü ilgili soruları yanıtladılar. Programda açış konuşmasını yapan Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür ederken sözlerine şöyle devam etti. “Altıeylül ilçesinin yeniden yapılanması ve sistemin oturması açısından verimli bir il olduğuna inanıyoruz. Bu zaman zarfında kamu kurum ve kuruluşlarının, Belediyemizin kendi içinde sistemi oturdu. Hizmetlerin kim nasıl nerede yapılacağı hususların belirlenmesini sağladık. 2015 yılı içerisinde kamu hizmetleri etkin ve verimli şekilde sunulmaya çalışıldı. Bu hizmetlerimizin de taşradaki mahallelerimizdeki en ücra yerlere kadar yürütülmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. Karşılaştığımız güçlükleri de iki yıl içerisinde sistematik manada düzenledik” dedi.

Başkan Kafaoğlu böyle bir toplantıda kendilerini bir araya getirdiği için Altıeylül Kaymakamı Bayam Gale’ye teşekkür etti. Öznesi Altıeylül olan her şeyle ilgilendiklerinin altını çizen Kafaoğlu sözlerine şöyle devam etti “ Artık biz büyük bir aileyiz. Kaymakamı ile, ilçe müdürleri ile, muhtarları ile Belediyesi ile hep beraber Altıeylül’ün gelişmesi, kalkınması, problemlerinin çözülerek, insanlarımızın mutlu, huzurlu bir şekilde yaşamaları için refah düzeyinin en üst seviyeye çıkarılması gayretindeyiz. İletişimde bir sorunumuz yok. Eskiden bir ceberut Devlet anlayışı vardı. Çok şükür bu anlayış artık yok. Onun yerine hizmetkâr bir yerel yönetim anlayışı geldi. Herşey insanlar için. İnsanlar olmazsa hiçbir yönetim tarzının önemi yok.  Her şey insanımız için düsturu ile, elele hem merkez, hem yerel yönetimler, hem de ilçemizin mülki amirleri ve müdürleri ile sen ben demeden işin ucundan tutmaya gayret ediyoruz. Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma vakfını da önemsiyoruz. İlçe sınırlarımız içindeki garib gurabaya dokunan devletimizin sıcak eli. Biz de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Birimizin yetişemediği yerde diğerimiz devreye giriyor. Bu konuda muhtarlarımız çok ciddi görevler düşüyor. İhtiyaç sahipleri konusunda isabetli kararlar verilmesi gerekiyor.  Burada objektif olmak gerekiyor. 172 Bin nüfusumuz var. Aç açıkta kimse kalmasın istiyoruz. Böyle bir durumda kendimizi sorumlu adlederiz. Devletimiz güçlü, bize talep gelmesi durumunda bir şekilde devletin sıcak eli onlara ulaşıyor. Ben katılımlarından dolayı muhtarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyor, seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmalarında ardından yapılan kapalı oylama ile Mütevelli Heyeti seçimleri yapıldı. Atköy Mahalle Muhtarı Celal Türkan 48 oy, Taşpınar Mahalle Muhtarı Galip Çakmak 37 oy alarak Asil, 1. Gündoğan Mahalle Muhtarı Kadir Yeşil ise 29 oy alarak Yedek üye seçildiler.