Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
KAFAOĞLU: “HER SAĞLAM İNSAN ENGELLİ ADAYIDIR”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu ve dernek üyeleri Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu makamında ziyaret ederek, verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Yardımcısı Ahmet Özen de yer aldı. Başkan Zeki Uslu yerel yönetimlerin her zaman kendilerine destek olduğunu söyledi.

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ”

Uslu “Yerel yönetimler hep bize sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başta olmak üzere Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bizi karşılıksız sevdiklerini hissettirdiler; bu sevgiyle biz engelleri birlikte aşarız. Mutluyuz. Ziyaretlerimizde farkındalığa dikkat çekiyoruz. Haklı hiçbir isteğimiz Zekai Başkanımızdan geri dönmüyor. Varlığımızı hissettirmek için yerel yönetimlerin desteğine ihtiyacımız var ve onu hissediyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK”

Başkan Zekai Kafaoğlu da “Engellilik 365 gün devam ediyor, bu günü bir güne sığdırmamamız lazım. Önemli olan bu güne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak. Engelli vatandaşlarımızın olduğunu ve onların hayatı nasıl yaşadıklarını  duyuruyoruz. Her sağlam insan engelli adayıdır. Yerel yönetimler olarak hedefimiz hayatı kolaylaştırmak. Balıkesir artık büyükşehir oldu.  Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ağabeyimiz derneğe karşı duyarlı ve her zaman destek oluyor. Engelli kardeşlerimiz sokağa mutlu ve huzurlu çıkmalı ve aynı şekilde geri dönmeli. Hedefimiz bu. Engelli arkadaşlarımız şimdi devlet dairelerinde işe başladılar, hayata katıldılar ve engellilerin önündeki engeller kalktı. Engelli arkadaşlarımız şimdi hayata katıldılar, pozitif ayrımcılık ile topluma entegre oluyorlar. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız” diye konuştu.