GELECEK NESİLLER ÇANTAY’I TANIYACAK

Altıeylül Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Kültür Yayınları arasına bir yenisi daha eklendi. Hasan Basri Çantay Fikir Dünyası kitabının tanıtımı, Altıeylül sınırları içindeki Okul Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Altıeylül Belediyesi 7. Katta bulunun toplantı salonunda gerçekleşen tanıtıma, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Bahar Vidin, Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dilaver Ayyıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat İnal ve okul müdürleri katıldı. Müdürlük bünyesinde daha önce Hasan Basri Çantay’ın edebi yönüyle ilgili bir eserin yayınlandığını belirten Dilaver Ayyıldız, Muhammet Gündoğdu tarafından kaleme alınan bu eserin ise Çantay’ın fikir dünyasını kapsadığının altını çizdi. Ayyıldız, tanıtım toplantısında kitap ile ilgili bilgiler verirken şunları söyledi; “Bu eserin okul kütüphanelerine, İl Halk Kütüphanesi ve şubelerine gönderilmesinin uygun olacağını düşündük. Okullara gönderdiğimiz kitapların gelecek nesillere aktarılması bakımından kayıtlara girmesini önemsiyoruz. Başkanımız Zekai Kafaoğlu eğitime, öğretime ve öğrencilere yönelik çalışmalarda çok hassas. Bu konuda, ne yapılması gerekiyorsa yerine getirilmesi konusunda bizleri yönlendirmiş ve talimatlandırmıştır. Bizler de üzerimize düşen vazifeyi titizlikle yerine getirme çabasındayız” dedi.

Kitabın tanıtımının ardından Hasan Basri Çantay’ın ilimizin önemli değerlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Ahmet Özen ise “ Muhammet Gündoğdu tarafından kaleme alınıp, Altıeylül Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz tarafından şehrimize kazandırılan, ilimizin yetiştirdiği öğretmen, politikacı, din ve fikir adamı olan Hasan Basri Çantay’ı öğrencilerimiz ile buluşturmak adına sizlerle birlikteyiz. Hasan Basri Çantay, 1887 yılında Balıkesir’de doğmuş, 1964’de İstanbul’da Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Milli Mücadele yıllarında yazılarıyla Kurtuluş Savaşı'na büyük destek vermiştir. Savaş sonrasında da Karesi Mebusu olarak ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Balıkesir’i temsil etmiş, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yakın arkadaşıdır. Bilindiği gibi Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal Marşı’nı yazması için kendisini ikna eden Balıkesir’li Hasan Basri Çantay’dır. Tabii ki eserlerini yeni nesillere aktarabilmek çok önemli. Bunu da sizlerin sayesinde yapacağız. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak Milli Eğitim ile beraber projeler üretmeye devam edeceğiz. Kapımız sizlere her zaman açık” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim camiası ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Vekili Bahar Vidin katılımlarından dolayı okul müdürlerine teşekkür ederken sözlerine şöyle devam etti; “Böyle bir ortamda hepinizi bir arada görmek gurur verici. Kendi baskımız olan Hasan Basri Çantay Fikir Dünyası kitabını sizlerin vasıtası ile öğrencilerimize ulaştırmaktan gurur duyuyoruz. Zekai Başkanımız da öğrencilere çok değer veriyor. Fikir alış verişi için belediyemize her daim gelebilirsiniz. Teşekkür ediyor, desteklerinizi bekliyoruz” dedi.