BAŞKAN KAFAOĞLU AŞURE HAYRINA KATILDI

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu 2. Gündoğan Mahallesi’nde bulunan Hacı Hüseyin Camii avlusunda gerçekleşen aşure hayrına katıldı, vatandaşlarla sohbet etti, birlikte aşure yedi. Hacı Hüseyin Camii Derneği ve vatandaşların katkıları ile gerçekleşen hayra ilgi büyüktü. Dernek Başkanı İbrahim Açıl hayırlarına gelerek kendilerini onurlandıran Başkan Zekai Kafaoğlu’na teşekkür etti.

Başkan Zekai Kafaoğlu da “Yapılan hayırlar kabul olsun. Ülkemiz birlik, beraberlik, dirlik ve düzenlik içerisinde olmaya devam etsin. Aşurenin bizim inancımızda anlamlı bir yeri vardır. Muharrem ayının 10’u aşure günüdür. Muharrem ayı matem ayı, Hz. Hüseyin Efendinin ve Ehlibeytin şehit edildiği bir aydır. Aşurede değişik gıdalar yer alıyor, kazanda kaynıyor ve kendi özelliklerini kaybetmeden güzel tat ve lezzet ortaya çıkıyor.  Biz de bu güzelliklerin yaşandığı her yere gitmeye çalışıyoruz” dedi.