Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
RÖPORTAJ İÇİN ZEKAİ BAŞKANA GELDİ

Karahallılar Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki Şevval Duvarcı, Türkçe dersi ödevi için Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile röportaj yaptı.

Karahallılar Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Şevval Demirci, Türkçe dersi için verilen “Balıkesir’de Tanınmış Bir Kişi İle Röportaj” konulu ödevi için Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu seçti.

ÇOCUKLAR BİZİM HER ŞEYİMİZ

Röportaj sorularından biri olan “Biz çocuklar için bir mesajınız var mı? Çocuklar için yaptığınız ve yapacağınız projeler nelerdir?”  sorularına ''Çocuklarına iyi eğitim veremeyen devletlerin geleceği olamaz'' şeklinde cevap veren Başkan Kafaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklar bizim geleceğimiz. Bugün bizim oturduğumuz koltuklarda gelecekte onlar oturacak. Geleceğin doktorları, diş hekimleri, avukatları, öğretmenleri, polisleri onlar olacak. Çocukların bizlerden eğitimli ve donanımlı olmaları lazım.  Çocuklarına iyi eğitim veremeyen devletlerin geleceği olamaz. Bunun için gerek Milli Eğitim, gerek biz yerel yönetimler birlikte olup, katkı sağlamamız, üzerimize düşen görevleri yapmamız lazım. Çocuklar bizim her şeyimiz. Şehir içinde bize bağlı 13, kırsalda 81 tane mahallemiz var. Bunların tamamına oyun bahçeleri yaptık. Özellikle kırsal mahallelerimizdeki çocuklar bundan çok mutlu. Çünkü daha önce böyle bir şey görmemişler. Şehir merkezine geldikleri zaman görmüşler. Şimdi artık çocuklarımızın kendi doğduğu büyüdüğü yaşadığı mahallelerde çocuk oyun bahçeleri var. Bunun yanında çocuklarımıza daha güzel bir Altıeylül, Balıkesir ve Türkiye bırakabilmek için çevreyi korumamız lazım. Yeşil alanları artırmamız lazım. Bu noktada da parklar yapıyoruz. Plevne mahallemizde spor parkı yaptık, içinde yürüyüş yolu var. Aile parkı yaptık, içinde oturma gurupları ve çocuk oyun bahçemiz var. Önümüzde büyük bir park projemiz var. 5 ay sonra Gündoğan mahallemizde güzel ve büyük bir parkımız daha olacak. Hedeflerimizde birisi de çocuk ve gençlerimiz için Kültür ve Sanat Merkezi yapmayı planlıyoruz.”

Röportaja annesi Özgül Hanımla beraber gelen küçük Şevval ve annesi başkanın sıcakkanlı bir insan olduğu için, kendilerini geri çevirmeyeceğine inandıkları için bu teklifi yaptıklarını söylediler. Samimi bir ortamda geçen röportaj sonrasında, Şevval ve annesi Özgül Hanım  Başkan Kafaoğlu’na sıcakkanlılığı için de teşekkür ettiler.