ALBİM MOBİL HİZMET ARAÇLARI SAHAYA ÇIKIYOR

Altıeylül Belediyesi  İletişim ve İşlem Merkezi (ALBİM)  tarafından planlanıp hayata geçirilen ALBİM Mobil Hizmet Araçları’nın tanıtım töreni Altıeylül Belediye binası önünde yapıldı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  Altıeylül Belediyesi Kardeş Şehir Bosna – Hersek Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Milletvekili  Mahmut Poyrazlı, Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.  Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu törene katılan misafirlere teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında Balıkesir’in Büyükşehir olduktan sonra kazanımlarının büyük olacağının altını çizdi. Henüz 18 aylık yeni kurulmuş bir Belediye olduklarını, hizmetlerinin artarak devam edeceğini söyleyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai  Kafaoğlu “Altıeylül 81 kırsal mahallesi 107 yerleşim merkezi ile, kırsal mahalleleri en çok olan Balıkesir’in en büyük ilçesi. En ücra noktası 48 km olan kırsal mahallemiz var. Hizmetleri artık insanımızın ayağına götürmemiz lazım. Siz bize gelemiyorsanız biz size geliyoruz. Balıkesir artık büyük şehir oldu. Bununla beraber çok önemli kazanımları oldu. Büyükşehir Başkanımız Edip Uğur abimiz merkezde Karesi ve Altıeylül Belediyeleri olarak bize önderlik ediyor. Biz de Kırsal mahallelerimize Büyükşehir’in anlayışı ile hizmete devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin Kurban Bayramında vermiş olduğu Mobil Kesim Araçları hizmeti ile bu sene modern bir Kurban Kesim hizmeti verdik. Bu güzel hizmetinden dolayı da Edip Uğur abime teşekkür ediyorum hürmetlerimi sunuyorum. Balıkesir artık köprülü kavşaklarla tanışıyor. Büyükşehir’in projeleri bir taraftan, ilçe belediyelerinin sosyal projeleri bir tarafından devam ediyor. Henüz 18 ayımızı doldurmuş belediyeleriz.  Sıfırdan kurulduk. Bundan sonra da hizmetlere devam edeceğiz. Albim Mobil Hizmet Araçları için emeği geçen arkadaşları, özellikle Bilgi İşlem Müdürümüz İsmail Balcan ve ekibini kutluyorum. Gerçekten büyük bir iş başardılar. Bu araçlarda belediyecilik işlemleri yapılabilecek konumda. İçerisinde görevli personelimizle bu hizmeti verecek donanıma sahip. Altıeylül’ümüz ve Balıkesir’imiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise, Büyükşehir olmanın gerekliliğini yerine getirerek hem kırsalda hem merkezde hizmetlere hız kesmeden devam ettiklerini belirtirken, verilecek olan ALBİM Mobil Hizmet Araçları’nın hayırlı olması temennisinde bulundu. Uğur, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi  “Değerli mesai arkadaşlarım, hemşerilerim. Sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Altıeylül Belediyemiz’in ALBİM Mobil Hizmet aracı Balıkesirimize ve Altıeylülümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 31 Mart 2014’de Balıkesir Büyükşehir oldu. Merkezde 2 tane ilçemiz var. Ne için yaptık? Hem kırsala hem merkeze hizmet vatandaşın ayağına daha iyi gitsin diye. 18 ayımızı tamamladık. 19. Ayın içindeyiz. Balıkesir bugüne kadar tarihinde görmediği bir hizmeti görüyor. Ayın 20 sinde Basın mensuplarımıza yapılan işler ile ilgili bilgi sunacağız. Şu anda Balıkesir’de Karayolları kavşak düzenlemeleri ile ilgili çalışıyor. 580 fora kazık var. Şu anda 75 fora kazık kaldı. İnşallah yılbaşında Bandırma – Balıkesir geliş güzergâhının Dal-Çık bitmiş olacak. Ocak sonunda Gala köprüsü tarafı bitmiş olacak. Ondan sonra Otel Basri Hastane Kavşağı, Altıeylül Meydanı, İstasyon Meydanı.. Çay deresi DSİ devam ediyor. Köprülerin ihalesi yapılacak. Rekreasyon alanı, Kongre Merkezi, yüklenici devam ediyor. Bütün Balıkesir’de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir’de, ulaşımda bütün araçlar 50 milyon liralık bir yatırımla yenilendi. Büyükşehir, havada, denizde, karada var. Gördüğünüz gibi Büyükşehir, Altıeylül ve Karesi Belediyelerimiz, durmak yok yola devam çalışıyoruz.. 25 yıl önce 900 vatandaşımıza tapular verilmiş ama hayata geçirilememiş olan projeyi de hayata geçiriyoruz. Ve önümüzdeki Cuma günü BALTOK’un lansmanını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımız  2 yılda kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Balıkesirimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından davetlilere Mobil Hizmet araçları tanıtılarak verilecek hizmetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Tören sonunda Altıeylül Belediyesi İletişim ve İşlem Merkezi’nin ziyaret edilmesinin ardından Protokol ve misafirler Başkan Kafaoğlu’nun makamında istişarelerde bulundular.