KARDEŞ ŞEHİR MAGLAJ BELEDİYE BAŞKANI KAFAOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

KARDEŞ ŞEHİR MAGLAJ BELEDİYE BAŞKANI KAFAOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Altıeylül Belediyesi’nin kardeş şehri olan Bosna Hersek Maglaj Belediyesi Başkanı Mehmed Mustabasic Başkan Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Kafaoğlu geçtiğimiz günlerde Maglaj’a başarılı öğrencilerin gittiğini ve güzel bir şekilde karşılandığını ifade ederek teşekkürlerini iletti. Başkan Mustasabic de Bosna Hersek’teki öğrencilerin de Balıkesir gelmek için sabırsızlandığını, okulların tatil olması halinde kardeş şehrimiz Altıeylül’e bir gezi düzenleyeceklerini kaydetti.

“ACINIZI PAYLAŞIYORUZ”

Mustabasic ayrıca Ankara’da meydana gelen patlama neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlar için Başkan Kafaoğlu’na başsağlığı dileğinde bulunarak “Acınızı paylaşıyoruz. Bir daha bu tür saldırılar tekrarlanmasın” dedi.

“ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR”

Başkan Kafaoğlu “Maglaj Belediye Başkanı ve ekibini ağırlamaktan dolayı mutlu oldum. Ankara’daki elim terör olayı dolayısıyla acımızı paylaştığı için kendisine teşekkür ederim. Acılar paylaşıldıkça azalır. Cenabı Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, ülkemizi korusun” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE KOALİSYON OLMAMALI”

Hersek Maglaj Belediyesi Başkanı Mehmed Mustabasic “Dışarıdaki bazı odaklar Türkiye’nin güçlü olmasını istemiyor ve bu yüzden bu olaylar gerçekleşiyor. Bütün İslam alemindeki olayları takip ediyoruz. Türkiye bir an önce güçlenmeli ve terör sona ermeli. Türkiye’nin dünyanın güçlü 10 ülkesi arasında yer almasını istiyoruz.Türkiye'yi dışarıdan daha iyi gözlemleyebiliyoruz,gelişimini memnuniyetle izlıyoruz.Türkiye’de koalisyon değil tek başına iktidar istiyoruz” dedi.

MECLİS SALONUNA HAYRAN KALDI

Başkan Zekai Kafaoğlu ziyaretin anısına Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic’e yağcıbedir halısı, fincan takımı ve kolonya takdim etti. Başkan Mustabasic ve beraberindekiler Altıeylül Belediye binasını gezdi. Başkan Zekai Kafaoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray Maglaj heyetini Belediye Meclis Salonu başta olmak üzere birimleri gezdirerek belediye hakkında bilgi verdiler.

Maglaj Belediyesi Başkanı Mehmed Mustabasic Belediye Meclis Salonuna hayran kaldı “Biz de bunun aynısından istiyoruz” esprisi yaptı.

Başkan Zekai Kafaoğlu da meclis salonunu yeni yaptıklarını ve ilk meclis toplantısını geçtiğimiz günlerde  gerçekleştirdiklerini kaydetti.