KAFAOĞLU ZABITLARIN 189. YILINI KUTLADI

Zabıta Teşkilatının Kuruluşunun 189. Yılı, Altıeylül Belediyesinde düzenlenen törenle kutlandı. Zabıtaları makamında ağırlayan Başkan Zekai Kafaoğlu “ Sizler Belediyenin halka açılan yüzlerisiniz. Sevgi, saygı, sadakat ve özveriden asla taviz vermeyin. Bu vesile ile Zabıta Haftanızı kutluyorum” dedi.

“YOL GÖSTERİCİ BİR ZABITA OLMALI”

Her yıl 1-7 Eylül tarihlerinde kutlanan Zabıta Haftası Altıeylül Belediyesinde Kurtuluş etkinlikleri sebebiyle 7 eylülde kutlandı. Yapılan törene Altıeylül zabıta personeli ve Zabıta Müdürü Mahmut Ayan katıldı.Törende konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Mutlu İnsanlar Şehri sloganını benimsemiş bir belediyenin zabıta personelinin de bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Zabıta’nın halka dönük bir yüzü vardır. Öncelikle bu haftanızı kutuluyorum; sağlık ve sıhhat içinde nice yıllar diliyorum. Zabıta belediyelerin görünen yüzüdür. Düzeni ahengi sağlayan bir belediye birimidir. Bu yüzden ne yaparsak yapalım güler yüzlü hizmeti amaç edinmeliyiz. Yol gösterici bir anlayışı benimsemeliyiz. Her koşulda vatandaşa yardımcı olmayı öncelik olarak belirleyelim. Altıeylül Belediyesi projelerinin merkezinde insan ve insana hizmet vardır. “Mutlu İnsanlar Şehri Altıeylül” sloganı bizim bu felsefemizi yansıtıyor. İlçemizin yaşanabilir bir yapıya kavuşması için hepimize başta zabıta personeline büyük görevler düşüyor. Başarılarınızın devamını diliyorum. Başarı yakalanıyorsa bunun arkasında emek, alın teri, gayret ve fedakârlık vardır. Sevgiden, saygıda, sabırdan ve sadakatten zarar gören insan görmedim. Bunları yapan insanların zarar gördüğünü görmedim. Sevgi ve saygının açamayacağı kapı yoktur. Zabıta olarak vatandaşlarıma yaklaşırken hep bu felsefeyi öne almanız gerekir. Davranışlarınıza dikkat etmek zorundasınız, çünkü sizler merkezine insanı alan Altıeylül Belediyesinin yüzlerisiniz. Robot gibi işlev yapmaktansa halka yakın bir tavır sergilemek, çözümsüz gözüken olayların farklı bakış açısıyla çözülebileceğini gösterir. Tekrar zabıta haftanızı kutluyorum.” diye konuştu.

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 189. yılını kutladıklarını belirten Zabıta Müdürü Mahmut Ayan, "Biz de Altıeylül Belediyesi Zabıtaları olarak sizlerle çalışmaktan, halkımıza bu anlamda hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Sizlerin de bu etkinlikte bizlerin Zabıta Haftasını kutlaması bizleri ayrıca mutlu etmiştir” dedi. Başkan Kafaoğlu, tören sonrasında zabıta personeli ile tek tek tokalaşarak, çeşitli hediyeler takdim etti.