Yörük Federasyonu Kafaoğlu’nu ziyaret etti

Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Türkmen Şöleni hakkında görüşmeler yapmak için Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu adına Başkan Vekili Ömer Çandır, Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Akgül, Ertuğrul Gazi'nin 1281 yılında vefatından sonra da gelenek haline gelen 734. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri hakkında istişarede bulunmak üzere Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.Bilindiği gibi,  Ertuğrul Gazi'nin Domaniç'ten her yıl Söğüt'e gelişlerinin şenlik havasında kutlandığını ve 1281 yılında Ertuğrul Gazi'nin vefatından sonra da devam ettirilen bu gelenek, yalnızca Bilecik ve Söğüt için değil, tüm ülke ve millet için de önemli bir olayın yıl dönümüdür.Bu önemli şölen hakkında bilgilendirmenin yapıldığı ziyarete Başkan Yardımcısı Mesut Eray da katıldı.