BAŞKAN KAFAOĞLU’NA BOSNA TEŞEKKÜRÜ

Altıeylül Belediyesi geçtiğimiz günlerde, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen derslerinde başarılı olan öğrencileri Bosna Hersek’e göndermişti. Merkez Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Halil Bakan ve geziye tüm okullardan katılan öğrenciler, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret ederek, gezi dolayısıyla teşekkür ettiler.

Müdür Halil Bakan “Ben ve öğrenciler Bosna Hersek ziyaretinde soydaşlarımızın orada yaşadıkları sıkıntılarını görmüş olduk. Gezi bizi çok etkiledi ve gençlerin yakın tarihimizde yaşanan acı olaylar hakkında bilinçlenmesi adına da katkı sağladı” dedi.

Başkan Zekai Kafaoğlu da, Bosna Hersek ile gönül köprüsü oluşturduklarını ve böyle etkinliklerle aralarındaki uzakları yakın ettiklerini söyledi.

“UZAKLARI YAKIN ETMEMİZ LAZIM”

Kafaoğlu: “Bosna Hersek'te bir kardeş şehir edindikten sonra oradaki tabloyu ve manzarayı gördük. Yıllarca beraber yaşadığımız insanlar bizden kopartılmıştı. Buradaki kardeşlerimiz ile duygu, düşünce, inanç, his ve mimari yapılarımız aynı.  20 yıl önce Avrupa’nın göbeğinde ciddi soykırım ve katliam oldu.  Sırf inançlarından dolayı insanlar hayatını kaybetti. Türkiye bu dönemde soydaşlarımıza yardımcı oldu ve 2002 yılından sonra yıkılan eserleri TİKA vasıtasıyla yeniden yaptı. Bosna Hersek’e kültürel gezileri sürdürmemiz lazım, gençlerimizin ufku genişlemeli. Bosna Hersek ile gönül köprüsü oluşturduk. Uzakları yakın etmemiz lazım. Geziden memnun kalmanız beni mutlu etti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, bu tarz gezileri sürdürüp daha fazla çocuğumuzu buralara götürürüz inşallah.” diye konuştu.