Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu BEST-Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesislerini ziyaret etti.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Kalınoğlu, Hasan Avcu ile birlikte Altıeylül ilçesi sınırları içerisinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BEST-Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesislerini ziyaret etti.

Ziyarette BEST Basketbol takımının oyuncuları ve Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı; Başkan Kafoğlu’ na ismi yazılı 10 numaralı formayı vererek jest yaptılar.

Fabrikayı gezen ve üretim ile ilgili bilgiler alan Başkan Kafaoğlu fabrika çalışanları ile sohbet  etti.  Onlara konuşmasında “Dünya çapında dünya ile rekabet edebilen, bütün dünyaya ürünlerini satabilen bir fabrikanın bu kadar donanımlı ve bu kadar teknolojiyi takip etmesi, rekabet edebilen bir pozisyona gelmesi son derece önemli. BEST grubu büyük bir aile. Burada yaklaşık 1500 kişi çalışıyor. Burada ailenin mutlu olması son derece önemli.  İşlerin verimli olabilmesi için sizlerin yaptığınız işe sahip çıkmanız ve yüreğinizi ortaya koyarak çalışmanız son derece önemli; sizleri de bu anlamda kutluyorum. İşinizin kıymetini bilin. Kazandığınız helal. Alın teri, el emeği ile çalışıyorsunuz ve ailenizin geçimi için buradan rızkınızı temin ediyorsunuz; rızkınızı temin ettiğiniz yere sahip çıkmanız lazım. Bizler işveren, işçi, yönetici, yerel yönetimler ve genel yönetimler ayrı değiliz. Hepimiz bu elmanın bir parçasıyız. Hepimizin bulunduğu makamda, mevkide maksimum katkı sağlaması lazım. Böyle olursa şehirlerimiz, ülkemiz gelişir. Bu yüzden hepimizin katkı vermesi gerekir.  Çok güzel bir işyerinde çalışıyorsunuz.  Cenabı Allah kazançlarınıza bereket versin, kazasız-belasız, sağlık, sıhhat içerisinde çalışmayı nasip etsin.  İşyeri sahiplerine de Allah güç, kuvvet versin. Bu tür fabrikaların sayılarını arttırsın. Özellikle Balıkesir’de bu tür sanayi kuruluşlarının sayısının artması Balıkesirliler için iş, aş, istihdam, katma değer demek, ekonomiye katkı ve Balıkesir’in büyümesine, gelişmesine katkı demek” tir  sözlerine işçiler alkışlarla  karşılık verdi.