Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
Protokol eşleri şaheserlere hayran kaldı

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında AŞK-I NEBİ sergisini gezen protokol eşleri 41 parçadan oluşan Hilye-i Şeriflere hayran kaldılar.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar Kafaoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı sergi ziyaretine, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın eşi Gülseren Yaman başta olmak üzere protokol eşleri katıldı. Tasavvuf müziği eşliğinde gülsuyu ile karşılanan misafirler, birbirinden değerli şaheserleri tek tek incelerken, Altıeylül Belediyesi’nin bu etkinliğinin, içerisinde bulunduğumuz haftanın anlam ve önemine çok yakıştığını belirttiler. Misafirleri ile yakından ilgilenen Didar Kafaoğlu  ‘Alemlere Rahmet olan Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz için ne yapsak az. Bu önemli haftada, bu çok değerli şaheserleri Balıkesir’de ziyaretçileri ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah Rabbim  bu haftayı huşu içerisinde idrak edip yaşamayı hepimize nasip etsin’  şeklinde konuştu. Protokol eşleri, dünya genelinde önemli merkezlerde açılan AŞK-I NEBİ sergisini geziyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söylediler.  Sergide tek tek incelediği Hilye-i Şeriflere ile ilgili duygularını dile getiren Balıkesir Valisi Gülseren Yaman “Eşi benzeri olmayan bu değerli şaheserlerin Balıkesir’de sergilenmesine vesile olan Altıeylül Belediyesi’ni canı gönülden kutluyorum. Hilye-i Şeriflerdeki Hat ve Tezhip sanatına hayran kaldım. Her türlü övgüye layık olan Peygamber Efendimiz için nakşedilmiş bu şaheserleri bütün halkımızın gezip görmesini tavsiye ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Didar Kafaoğlu,  sergi sonunda misafirlerine Hilye-i Şerif’lerin bir örneğini hediye etti.