Bülent Arınç Ramazan etkinliklerimize konuk oldu

Ramazan ayının sonlarına doğru Altıeylül Belediyesi Ramazan Gecelerinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuk oldu. Mahalle İftarından sahura kadar vatandaşlarla iç içe vakit geçiren Arınç eski Ramazanları yeniden yaşadı.

Arınç’dan Muhtar’a espri

Altıeylül Belediyesi’nin hazırladığı Hasan Basri Çantay Mahallesi Sokak iftarına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Balıkesir milletvekilleri, Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu vekâleten Başkan Yardımcısı İsmail Çoban ile Başkan Yardımcıları Zeki Çabuk, Mesut Eray, Üzeyir Çakır, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katıldılar. Sokak iftarının verildiği mahallenin isim babası olan Hasan Basri Çantay’ın Kuvay-i Milliye mücadelesindeki önemli isimlerden olması hasebi ile gelecek nesillere iyi tanıtılması gerekliliğinin altını çizen Arınç ‘Ne mutlu Balıkesir’de yaşayanlara, Balıkesirliyim diyebilenlere’ dedi. Konuşmasında mahalle muhtarına da espri yapan Arınç “ Evlatlarımıza Hasan Basri Çantay'ı anlatmamız lazım. İstiklal mücadelemizi, Kuvay-i Milliye Hareketini, ilk Millet Meclisinin açılışında, Kuranı Kerim’in mealinin yazılmasında ve kurtuluş mücadelemizde emeği olan büyük İslam alimi Hasan Basri Çantay'ı da bu vesile ile anıyoruz. Ne mutlu bu ismi taşıyan bir mahalledeyiz. Bu mahallenin muhtarı da çok şanslı bir insan ki bu ismi taşıyan bir mahallede muhtarlık yapıyor. Muhtar bak seni de unutmuyorum. Sen de unutma ki ben emekliyim. Bakarsın nasip olur Hasan Basri Çantay Mahalle Muhtarlığı'na adaylığımı koyarım, birlikte yarışırız” şeklinde konuştu.

Hamdolsun huzur içinde yaşıyoruz

Hasan Basri Çantay Mahallesindeki sokak iftarında vatandaşları tek tek selamlayıp onlarla hasbihâl eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ülkemizde huzur içinde yaşanıldığının altını çizerken “Hamdolsun huzur içinde yaşıyoruz. Şükürler olsun bir huzur beldesi olan Türkiye'mizde, istikrar içerisinde insanlar iyi bir ramazan yapıyorlar. Birbirlerinin dostluklarını kardeşliklerini hatırlıyorlar, yoksullarımızla ilgileniyorlar. İftar sofralarında, sahurlarda arkadaşlarıyla dostlarıyla bir araya geliyorlar. Allah çevremiz de yaşanan acı olayları da bir an önce sona erdirsin. Bütün dünyadaki mazlum ve mağdur Müslümanlara da rabbim güç versin sabır versin. Bildiğiniz gibi bir ay önce seçimler yapıldı. Halkımızın takdiri ile 4 parti parlamentoya girdi. Umuyoruz ki, sayın cumhurbaşkanımızın dünkü görevlendirmesiyle de sayın başbakanımız bir hükümet kurmaya muvaffak olacaktır. Hükümetsizlik iyi bir şey değildir. Türkiye'nin çok önemli, acil karar bekleyen işleri vardır. Umarız ki en hayırlı hükümet en kısa zamanda kurulsun ve ülkemize kaldığımız yerden hizmet etmeye devam etsin. Huzur ve istikrar önemlidir. Karmaşa, kavga, çatışma olmadan, insanlar birbiriyle kavga etmeden, kan dökmeden yaşamak çok güzeldir. Bu huzurun, bu istikrarın devam etmesini arzu ediyoruz" dedi.

Altıeylül Belediyesi Hasan Basri Çantay Mahalle iftarının ardından yine  Altıeylül Belediyesi tarafından Atatürk Parkında düzenlenen Ramazan Etkinliklerine katılan Arınç eski Ramazanların yaşatıldığı stantları gezerek vatandaşları ve esnafı selamladı ve Balıkesirli ünlü sanatçı İsmail Özkan’ın sahne aldığı tasavvuf konserini izledi.  Altıelyül İlçesi İmam Birgivi Camii’nde kıldığı Teravih Namazının ardından Assuva Park’ta vatandaşlarla kahve içip haspihal eden Arınç, daha sonra Altıeylül Belediyesi tarafından Kuvay-i Milliye meydanında verilen sokak sahuruna katıldı. İftar’dan sahura kadar Altıeylül Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinin konuğu olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu güzel ve manevi değeri yüksek olan etkinliklerde bulunduğu için mutluluğunu dile getirirken, yapılan tüm bu güzel Ramazan etkinlikleri için Altıeylül Belediyesi’ne teşekkür etti.