Engelliler için hayatı kolaylaştıran hizmet

Altıeylül Belediyesi’nden bir hayırlı hizmet daha. Artık engelli vatandaşlar şarjları bittiği için yollarda kalmayacak. Güvenle dolaşıp, işlerini halledebilecekler. Alteylül’de 3 ayrı merkezde Engelli Aracı Şarj Ünitesi kuruldu.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı Zekai Uslu, Belediye Başkan Yardımcıları, Sosyal İşler ve Engelliler Komisyon Üyeleri ve engelli vatandaşların katıldığı Engelli Aracı Şarj Cihazı Üniteleri Altıeylül İlçesinde yaşayan engelli vatandaşların kullanımına açıldı.

Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu tüm engelli kardeşleri adına mutluluklarını dile getirirken “Mutlu insanlar şehri Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na bizlere olan yakınlığı, hassasiyetinden, gönüldeşliğinden dolayı teşekkür ederim. Balıkesir’de yaşayan dezavantajlılar içerisinde en büyükleri bir tekerlekli sandalyeye mahkûm olan biz engellilerdir. Düne kadar, sokağa çıkamayanlar, toplumun dışına itilmiş olan bizler, bugün onurumuz gururumuzla sokağa çıkıyoruz. Tabii sokağa çıktığımızda birtakım ihtiyaçlar açığa çıkıyor. Başkanımız da sokağa çıkan akülü sandalyeye sahip engelli vatandaşlarımız dışarıda mağdur kalmasınlar diye engelli aracı şarj cihazı merkezi kurarak bize verdiği değeri gösterdi. Geçenlerde bir engelli kardeşimiz çarşıya çıktığını aküsü bittiği için çarşıda kaldığını söyledi. Bizde arabamızla onu evine bırakmıştık. Artık böyle bir çekince ve korku kalmayacak. Önceden tekerlekli sandalye bulamazken, şimdi ihtiyacı olanlar akülü sandalyeye ve çarşı merkezinde engelli araç şarj merkezine kavuşuyor” dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, engelleri kaldırmaya devam ettiklerini belirtirken “Bu gün ben çok mutluyum. Seçim kampanyalarında hep şunu söylemiştik.  Mutlu İnsanlar Şehri olacak Altıeylül demiştik.  172 Bin nüfuslu Altıeylül’ün her ferdinin mutluluğu önemli bizim için. Engelli kardeşlerimiz için de engelleri kaldırmaya geliyoruz. Bu gün bir eksikliği daha gidermiş olduk. Biz ekip olarak çalışıyoruz. Başkan Yardımcılarımız burada, Sosyal İşler ve Engelliler Komisyonumuz burada.. Komisyondaki arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar sonucunda, Zeki Uslu Başkanın da görüşleri doğrultusunda,  çarşı merkezinde bu şarj ünitesinin ihtiyaç olduğu belirlenmiştir. Üç ayrı noktada engelli aracı şarj cihazı merkezi kurduk. Birincisi Kurtdereli Spor Salonu bahçesinde, ikincisi Çardaklı mevkiinde yaptırdığımız Engelli Tuvaletleri yakınında,  üçüncüsü ise yine bizim sınırlarımızda bulunan tarihi Şadırvan yakınında Hacı İlbey Muhtarlığı yanındadır. Öncelikle bu üç noktada ihtiyaca karşılık vereceği kanısındayız Bir cihazda 3 engelli aracı şarj edilebiliyor. Ben  başta başkan yardımcılarıma, komisyon üyelerime, teknik ekibimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra engelli kardeşlerimizi evden çıktıkları gibi mutlu bir şekilde, kan ter içinde kalmadan evlerine dönmelerini görmek beni mutlu edecek. Engelleri kaldırmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.