Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
Plevne'de 3000 kişilik iftar

Altıeylül Belediyesi Plevne Mahallesi’nde iftar yemeği verdi. İftar yemeğine ilgi büyük oldu. 3000 kişi aynı anda iftarını açtı. Duaların okunduğu, ilahilerin söylendiği iftar programına Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcıları Mesut Eray, Zeki Çabuk, Cüneyt Çakır ve birim müdürleri de katıldı. Başkan Kafaoğlu’na iftar programında ilgi büyüktü. Başkan Kafaoğlu halkı selamladı, vatandaşlarla sohbet etti, çocukları sevdi. İftar alanını gezerek vatandaşlarla hasbihal eden Kafaoğlu gördüğü ilgiden dolayı memnundu. Plevne ile birlikte aynı anda Kuyualan ve Ataköy kırsal mahallelerinde de iftar verildi.

Başkan Zekai Kafaoğlu “Ramazan ayımız dolu dolu geçiyor. Hergün 3 mahallemizde iftar veriyoruz. Plevne Mahallesi’ndeki iftarımıza da vatandaşların yoğun ilgisi var. Vatandaşlarımız ile bir araya gelerek birlik ve beraberliklerimizi pekiştiriyoruz. İftar programlarımızın yanı sıra Atatürk Parkı’ndaki Ramazan etkinliklerimizde hız kesmeden devam ediyor. Mutlu İnsanlar Şehri Altıeylül’de vatandaşların mutluluğu bizim için çok önemli. Ramazan ayında da vatandaşlarımız düzenlediğimiz iftarlar ve etkinliklerimize katılarak mutlu oluyorlar” dedi.

Plevne Mahallesi’ndeki iftarın ardından Atatürk Parkı Balıkesir’li sanatçı Sıtkı Sahil’in öğrencilerinden Yusuf Dede ve ekibi tasavvuf musikisi dinletisi yaptı, semazen gösterileri geceye damga vurdu. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray güzel dinleti için Sıtkı Sahil ve Yusuf Dede’ye teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Mesut Eray yaptığı konuşmada “Ramazan ayı boyunca 60 bin kişiye iftar vermeyi düşünüyorduk; ancak bu sayı 80 bin kişiye ulaşacak. Başkanımız Zekai Kafaoğlu her zaman bizlere yol yaparsInız, okul yaparsınız; ancak gönülleri yapmak çok zordur diyor. Bizim için önemli olan gönülleri yapmaktır. Biz o maksatla görevdeyiz” diye konuştu.