Seccadeleri ıslatmalıyız

Kafaoğlu: Soydaşlarımız için, dindaşlarımız için dualar edip

Seccadeleri ıslatmamız lazım..

Altıeylül Belediyesi’nin Ramazan programları dolu dolu geçmeye devam ediyor. Mahalle iftarının ardından Atatürk Parkındaki etkinlikler ramazan gecelerine damgasını vuruyor.

Gökköy’da başkana havai fişek sürprizi

Altıeylül Belediyesi İftar sofraları Gökköy mahallemizde de kuruldu. 1000 kişiye verilen iftar sonrasında Başkan Zekai Kafaoğlu bir sürpriz ile karşılaştı. Bir vatandaşın iftar sonrası yaptığı havai fişek gösterisi akşama renk kattı.  İftar sonrası Gökköy’lülere ithafen bir konuşma yapan Kafaoğlu “ Çok değerli Gökköy’lü hemşehrilerim! Hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Cenab-ı Allah tutmuş olduğunuz oruçları kabul etsin, hepinize afiyet olsun. Bir Ramazan akşamında orucumuzu sizlerle açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Altıeylül Belediyesi olarak hem merkezde hem kırsalda kurduğumuz iftar sofralarında sizlerle beraber orucumuzu açmaktan dolayı çok mutluyuz. Allah birliğimizi dirliğimizi bozdurmasın, oruçlarımızı tamamlayıp bayrama kavuşmayı nasip etsin”  dedi.

“Zulüm altına olanlar için seccadelerimizi ıslatmamız lazım”

İftar programının ardından Atatürk Parkındaki etkinliklere geçen Başkan Kafaoğlu Mürşit Kavurmacı hocanın güçlü ve gür sesinden ilahiler ve tasavvuf müziği dinledi. Vatandaşların yoğun ilgi ile izlediği programın finalinde yatsı ezanı vaktine gelinmesi nedeniyle Mürşit Kavurmacı Hoca okuduğu Ezan-ı Muhammedi Atatürk Parkını çınlattı. Büyük bir beğeni ile izlenen tasavvuf  müziği dinletisi sonrası Kavurmacı hocaya teşekkürlerini sunan Başkan Kafaoğlu “Sevgili Mürşit hocamızı daha önce Kutlu Doğum Haftası etkinliğimizde davet etmiştik. Sevgi, aşk ve muhabbet üzerine okuduğu tasavvufi eserleri ile gönlümüze taht kurdu, kulaklarımızın pasını sildi. Ben de konuşmalarımda zaman zaman Yunus Emre’den, Mevlana’dan, paylaşıyorum sevgi muhabbet üzerine dizeler. Hacı Bektaş Veli’nin de dediği gibi “Sevgi muhabbet kaynar, yanan ocağımızda, Bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda. Hırslar, kinler yok olur, aşkla meydanımızda, Arslanlarla ceylanlar, dosttur kucağımızda. Biz aslanları ceylanları kucağında dost eden bir medeniyetten geliyoruz. Herkesi kardeş bilen bir anlayıştan geliyoruz. Bir olalım, beraber olalım, diri olalım, hep beraber Türkiye olalım. Etrafımızda İslam Ülkelerinde kan var, zulüm var, ızdırap var.. Bu ramazanın yüzü suyu hürmetine, bu ramazan’ın bereketi üzerine, oralardaki kanın, zulmün, ızdırabın durmasını temenni ediyoruz. Zulüm altında olanlar için dua etmemiz lazım, gece kalktığımızda seccadeleri ıslatmamız lazım.. Çünkü onlar bizim soydaşlarımız, bizim dindaşlarımız.. Yüreğimizin bir parçası orada. Orada kanayan yarayı hissetmememiz mümkün değil. Cenab-ı Allah en kısa zamanda onları sağlık, huzur ve afiyete kavuştursun”  şeklinde konuştu.

Atatürk Parkındaki etkinliklerde tam bir huşu yaşanırken,  çocuklar için hazırlanan platformdaki orta oyunu ve jonglör gösterileri de büyük ilgi görmeye devam ediyor.