Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
Başkan’dan Ramazan sohbeti

Ramazan ayının ruhuna uygun olarak etkinlikler düzenleyen Altıeylül Belediyesi, Pazar günü Halalca mahallesinde düzenlenen iftar programının sonrasında Atatürk Parkı’ndaki etkinlikleriyle de vatandaşa doyasıya bir Ramazan yaşatıyor.

Halalca Mahallesinde 1000 kişiye verilen iftara ailece katılan Başkan Zekai Kafaoğlu iftarda bir arada olmayı nasip eden Cenab-ı Allah inşallah cennette de birlikte olmayı nasip etsin derken “Öncelikle Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Bu ayın, ülkemize, İslam Alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini diliyorum. Ramazan demek rahmet ve bereket ayı demek.. Allah bu dirliğimizi, birliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu. Başkan Kafaoğlu iftar sonrası pamuk helva, Osmanlı macunu ve patlamış mısır stantlarında çocuklar ve vatandaşlarla hasbihal etti.

Halalca’daki iftar sonrası Atatürk Parkındaki etkinliklere katılan Başkan Zekai Kafaoğlu,  Edebiyatçı, Tarihçi - Yazar Dursun Gürlek, Altıeylül İlçe Vaizi Erol Oflaz, Tasavvuf sanatçısı Fatih Çelik’in katıldığı Ramazan Sohbetleri Programının konuğu oldu. Canlı yayınlanan programda konuk olan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Kırsal ve merkezdeki mahallelerde yapılacak olan iftar programlarından bahsederken “94 mahallemizde iftar vererek vatandaşlarımızla beraber iftar edip kucaklaşıyoruz. Daha sonra Atatürk Parkında yapılan bu etkinliklere katılıyoruz. Sizlerin anlatımlarından vatandaşımız oldukça istifade etti. Tanışmış olmaktan mutluluk duydum. Vatandaşlardan aldığım tepkiler çok olumlu. Sizleri kutluyorum. İnşallah bu tanışıklığımız ilk ve son olmaz. Önümüzdeki yıllarda da sizleri Altıeylüllülerle, Balıkesirlilerle buluştururuz” dedi. Ramazan sohbetlerinin damgasını vurduğu programda, Fatih türbedarı Ahmed Amiş Efendi ve onun Balıkesir’li talebesi Abdülaziz Mecdi Tolon hakkında kitap yazmayı düşündüğünü söyleyen Dursun Gürlek Hocaya, Hasan Basri Çantay için çektirmiş oldukları tanıtım filminden bahseden Başkan Kafaoğlu tarihi değerlere verdikleri önemden bahsetti. İlerideki dönemlerde tanıtıcı programlar yapmayı arzuladıklarını belirtti. Başkan Kafaoğlu’nun bu sözleri üzerine, Hasan Basri ile ilkokuldayken tanıştığını söyleyen Dursun Gürlek Hoca “Çok güzel ve mühim bir konu. Eğer Hasan Basri Çantay olmasaydı, Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı yazmayacaktı” diye belirtti. Program sonrasında minik çocuklar, konukların babalar gününü kutlayıp çiçek takdim ettiler. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Elvan Göktepe ise, tüm belediye personeli adına Başkan Zekai Kafaoğlu’nun babalar gününü kutlayıp çiçek verdi.

Tarihi ve dini konuların işlendiği sohbetin ardından çocuklar için hazırlanmış oyun alanına geçen Zekai Kafaoğlu, jonglör eşliğinde eğlenen çocukların ve ebeveynlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Eğlenip eğlenmediklerini sorduğu çocukların hep bir ağızdan “Başkanım çok eğleniyoruz, size çok teşekkür ediyoruz”demeleriyle onların mutluluğuna ortak olan Başkan Zekai Kafaoğlu, bir süre çocuklarla muhabbet etti. Daha sonra Park Alanındaki Ahşap Evler stantlarını dolaşan Kafaoğlu, beraberinde başkan yardımcısı Mesut Eray ve Kültür Sosyal İşler Müdür Elvan Göktepe ile halk oyunlarını izleyip finalde hatıra fotoğrafı çektirdi.