Taekwondocularımız başarıdan başarıya koşuyor

Türkiye Taekwondo Federasyonu 2015 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan 15-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Konya ilinde gerçekleştirilen Türkiye Poomsae Taekwondo Şampiyona’nda Altıeylül Belediyespor Kulübü sporcuları Teknik Direktör ve Milli Antrenör Serkan Erkekoğlu nezaretinde katıldıkları şampiyonada 4 altın, 5 gümüş,3 bronz olmak üzere toplam 12 Madalya kazandılar. Şampiyonada alınan başarılar sonucunda takım Minik Yıldız Bayan Klasmanda Takım halinde İkincilik Kupası, Minik Yıldız Erkek Klasmanda takım halinde Dördüncülük Kupası, Minik Yıldız Genel Klasmanda Takım halinde Üçüncülük Kupası aldılar.

Teknik Direktör ve Milli Antrenör Serkan Erkekoğlu şunları kaydetti: “Taekwondo Şampiyonalarında elimiz hiç boş dönmüyoruz. Başarılarımızın üzerine sürekli başarı katarak hedeflerimizi yükseltiyoruz. Türkiye’de şampiyonluklara ve başarılarımızın üzerine uluslararası başarılarımızı ekledik. Şu an hedefimiz içersinde yer alan Avrupa ve dünya derecelerini ekledik. İnşallah bunu da bu yıl gerçekleştirmek istiyoruz. Kulübümüz milli sporcularımızdan Kayra Destan, Nurgül Çürük, Tayyibe Nur Böcekdere, Yusuf Emre Akbıyık, Hamza Eren Toraman, Yavuz Selim Tezcan yapmış oldukları derecelerden dolayı Haziran ayında Sırbistan’da yapılacak olan AVRUPA POOMSAE TAEKWONDO ŞAMPİYONASI’na katılacak olan Milli Takım Kadrosunun oluşması için Milli Takım Seçmelerine çağırıldılar. Kulübümüz sporcularından Kayra Destan Yıldız Bayan Ferdi yarışmada 50 Kişinin içerisinden büyük bir başarı göstererek birinci olarak Avrupa şampiyonasına katılması yolunda büyük bir avantaj sağlamıştır. Bu nedenle sporcularımızın Milli Takım kadrosunda yer almalarını sağlamak için çalışmalarımızı planlı ve düzenli olarak aralıksız devam ettirmekteyiz. Bizlerden maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan’a,Spor Şube Müdürü Adem Özalp’e, Kulüp Başkanı Fikrettin Kocaman’a, Kulüp Müdürü Ender Fatih Akıncı ve Cihan Yanar’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

DERECEYE GİREN SPORCULARIMIZIN İSİMLERİ ŞÖYLE:

Kayra DESTAN                                                                                   Yıldız Bayan Ferdi Türkiye Şampiyonu

Nurgül ÇÜRÜK-Tayyibe Nur BÖCEKDERE-Kayra DESTAN                    Yıldız Bayan Takım Türkiye Şampiyonu

Yusuf Emre AKBIYIK-Hamza Eren TORAMAN-Yavuz Selim TEZCAN      Yıldız Erkek Takım Türkiye İkincisi

Aylin YILMAZ-Yavuz Selim TEZCAN                                                     12-17 Yaş Pair Takım Türkiye İkincisi

Gülcan AYDIN-Sinem GÜRBÜZ-Aylin YILMAZ                                       Genç Bayan Takım Türkiye Üçüncüsü