Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
15 yıllık atıl yol yeniden işleyecek

Altıeylül Belediyesi için dağ-tepe fark etmez; vatandaş mutluluğu önce gelir ve engeller aşılarak açılmayan yollar açılır.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk, Belediye Meclis Üyesi Fikrettin Kocaman, Fen İşleri Müdürü Yavuz Özaydın ile birlikte Ataköy, Yeşiller, Çakıllık ve Kozderegüvem mahallelerinde yol yapım çalışmalarını inceledi. Başkan Kafaoğlu mahalle sakinleri ile de bir araya geldi. İlk olarak Ataköy’e uğrayan daha sonra Yeşiller ve Çakıllık'a geçen Kafaoğlu, son olarak da Kozderegüvem Mahallesi’ne giderek burada yıllardan bu yana atıl vaziyette bulunan ve bir türlü açılmayan Manisa Kırkağaç’a bağlı Kocaiskan Köyü

bağlantı yolu üzerindeki çalışmaları inceledi.

“SIKINTIMIZ BİTİYOR”

Kozderegüvem Mahallesi Muhtarı Ali Yıldız “15 yıldan bu yana yolumuz atıl vaziyette. Bu yol sayesinde ürünlerimizi Kocaiskan Köyü’nden geçerek Manisa bölgesinde satıyoruz. Ancak yol kullanılamaz vaziyette.Bu yolu kullanırken traktör veya atlarla geçmek zorunda kalıyor, yol üzerinde giderken de çok zorlanıyoruz. Yol boyunca yaklaşık 500 metrelik kısım da kısmi kapalı. Başkanımız Zekai Kafaoğlu sesimizi duydu ve hem kapalı olan yolu açıyor hem de yolu düzenliyor. Böylelikle ulaşım daha rahat olacak. Başkanımız yolumuzu yapıyor, memnunuz. Yolumuz açılıyor, çöp konteynerlerimiz geldi, çocuk parkımız oldu. Suyumuz geliyor. Daha ne isteyelim” dedi.

“YOL MEDENİYETTİR”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Kozderegüvem Mahallesi halkı arka yol üzerinden Manisa Kırkağaç’a bağlı Kocaiskan Köyü’ne bağlanıyor. Kozderegüvem halkı buradan Gelenbe’ye çok kısa sürede iniyorlar. Mahalle halkı ürünlerinin pazarlama noktasında bu yolu kullanıyordu ancak bu yol kullanılmaz haldeydi. Yol üzerinde çok ciddi engeller vardı, makinelerimiz çalışıyor. Mahalleliler ürünlerini en iyi şekilde değerlendirecekler. Yol medeniyettir. Hedefimiz insanların mutluluğudur” diye konuştu.