Altıeylül’den turizme katkı

Balıkesir Turizm sektörü sorunlarının masaya yatırıldığı Ortak Akıl Çalıştayı Turizm İl Müdürlüğü ve Altıeylül Belediyesi’nin katkıları ile Edremit Adremis Otel’de yapıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen TR22/14ÖSMDP2/0013 referans nolu “Balıkesir’in Yeni Turizm Modeli” projei kapsamında düzenlenen Ortak Akıl Çalıştayı Edremit Adremis Otel’de yapıldı. Proje Koordinatörlüğünü Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgül Aycil’in yaptığı çalıştaya, Kültür Bakanlığı Araştırma Eğitim Daire Başkanı Dr. Şengül Gitmez başta olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Altıeylül Belediyesi Özel Kalem Müdürü Osman Zeki Şahin, Balıkesir Üniversitesi Turizm Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve turizm sektöründe yer alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Balıkesir’in turizm sektöründeki mevcut sorunları
n ele alındığı çalıştayda, turizm sektörünün 12 aya yayılması gerekliliğini altı çizilirken yapılan sunum e bilgilendirmelerde şehrin tanıtımı için gerekli konular üzerinde duruldu. Proje çıkış noktasının ‘turizmde tanıtım eksikliği’ olduğunu belirten Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil “Turizm şehrimiz için önemli bir gelişim kaynağı. Sadece yaz turizmine endekslenemeyiz. 12 ay sürecek olan turizm için gerekli olan tam anlamıyla bir tanıtımdır. Bunun için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Altıeylül Belediyesi olarak çalıştayımıza Strateji ekibimizin insan kaynağı ile katkıda bulunduk.  İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve Proje Uzmanı arkadaşlarımız Mahmut Demir ve Erdinç Bayram’a , Altıeylül Belediyesi Proje uzmanlarımız, Hülya Savrum, Burak Örs ve Fatih Tipi’ye, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalıştaydaki anketleri Altıeylül Strateji Geliştirme ekibimizle tek tek okuyacak ve bir rapor haline getireceğiz.  Hazırladığımız bu  raporu 81 ilin Kültür ve Turizm Müdürlüklerine dağıtacağız. Bundan sonra da yeni proje planlamalarımızla hizmete devam ediyoruz” diye belirtti.

Açılış konuşmalarının ve yapılan sunumların ardından çalıştay,  turizm sektöründen katılımcılarla interaktif olarak devam etti.