Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
Projelerde hız kesmiyoruz

Güney Marmara Kalkınma Ajansının düzenlediği 2015 Yılı Teknik Destek Programı Mart-Nisan Döneminde başarılı projeler açıklandı. Altıeylül Belediyesinin başvuru sahibi ve Altıeylül Kaymakamlığının ortak olduğu Proje İzleme ve Değerlendirme Eğitimi projesi başarılı projeler listesine girdi. Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül Kaymakamlığı bünyesinde görevli olan personele bir hibe Projesi nasıl yürütülür, Satın alma nasıl gerçekleştirilir, ara ve nihai rapor nasıl yazılır gibi konularda eğitim verilecek.

Proje yazma konusunda eğitimlerin verileceği Altıeylül Belediyesi ve GMKA arasında yapılan imza töreninde konuşan Altıelyül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Çanakkale ve Balıkesir bölgesinin gelişimine katkıda bulunacak projeleri destekleyen GMKA ile birçok projelere imza attık. Biz Altıeylül Belediyesi olarak bu kuruluşumuzun faaliyetleri doğrultusunda ilan etmiş olduğu projelere Strateji Geliştirme Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu projeleri sunuyoruz. Şu anda içeride bir hayli projemiz var. 30 Haziran’da desteklenecek projeler ilan edilecek, o projelerimizden de ümitliyiz. Bugün imzalayacağımız proje bir eğitim projesi. Proje, satın alma nasıl gerçekleşir, nasıl hazırlanır, ara rapor nasıl alınır, bu konuda bir eğitim desteği var. Toplam 30 saatlik bu eğitimde Altıeylül Kaymakamlığı ve Belediyemiz çalışanları, daha sağlıklı, daha başarılı proje nasıl yazılacak onu öğrenecekler. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor ve ayrıca Strateji Geliştirme personelimi de kutluyorum” dedi.

Proje imza töreninde Altıeylül Belediyesi’nin başarılı projelerinden bahseden Güney Maramara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Esra Kocabaş ise “Başkanımızın ifade ettiği gibi biz bölgemizin destek noktası olarak hareket ediyoruz. Temel amaçlarımızdan birisi de bölgede projecilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak. Sadece GMKA için değil, diğer hibe veren kurumlardan da fayda sağlayabilmek. Bu açıdan Altıeylül Belediyesi ilk kurulduğu günden bu yana projeleriyle bizim yanımızdalar. Ve projelerini sadece GMKA ile sınırlı tutmadılar. Ben Başkanıma, Proje Ekibine,Müdür  Özgür  Bey'e teşekkür etmek istiyorum; gerçekten çok güzel projelerle geldiler. İnşallah 2015 yılında da böyle devam edeceğimizi umuyorum. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Proje hakkında teknik bilgiler veren Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil de  “ 2014 Yılı Teknik Destek Çağrısında Personelimize Proje Döngüsü Yönetimi hakkında eğitim almasını sağladık, bu sayede personelimizin teknik kapasitesini arttırmış olduk. Şu an hali hazırda teslim ettiğimiz ve sonucunu beklediğimiz Güney Marmara Kalkınma Ajansına sunulan 4 adet projemiz bulunmakta, 2 Sosyal Kalkınma, İktisadi Kalkınma ve en önemli projelerimizden biri olan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programına projeler sunduk. Bunların Dışında Ulusal Ajans Erasmus Plus programı kapsamında Avrupa Birliğine yönelik 4 adet projeyi teslim ettik. Heyecanlı ve Genç bir ekibe sahip olmanın büyük bir avantajını yaşamaktayız ve bu projelerin kabul edilmesi durumunda, projelerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Proje İzleme ve Değerlendirme Eğitiminin verilmesini uygun gördük ve projemiz başarıya ulaştı, personelimiz ve ekip arkadaşlarım ile daha büyük projeler hazırlayacağız” dedi.