Balıkesir köprülü kavşakla tanışacak

Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Belediye Meclis Üyeleri Ümit Demirbaş, Fikrettin Kocaman, Murat Adısanoğlu ile birlikte Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkanımız Kafaoğlu katılımcı belediye olarak sivil toplum örgütleri ve derneklerle sık sık istişare yaptıklarını ifade etti. Kafaoğlu kış ayı dolayısıyla yolların bozulduğunu kaydederek Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde yol çalışmalarını hızlandıracağını söyledi.

“MERKEZDE İKİ AYRI SİNERJİ VAR”

Kafaoğlu “Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi ve merkezdeki iki belediyenin aynı partiden olması büyük avantaj. Birbirimize destek oluyoruz, istişareler yapıyoruz ve güçlerimizi birleştirip sinerji oluşturuyoruz. İki belediye olması iki ayrı beyin, iki ayrı çalışmayı ortaya koyuyor. Balıkesir açısından ciddi bir avantaj. Balıkesir oldukça büyük bir il, 18 bin m2 yüzölçümü var, İstanbul’un 3 katı, Kocaeli’nin 4 katı. 20 ilçe ve 900’e yakın kırsal mahalle bulunuyor.  Büyükşehir açısından Balıkesir oldukça büyük ve zamana ihtiyaç var. BASKİ sıfırdan kuruldu ve yeniden oluştu. Alo dediğiniz zaman ekipler hemen sıkıntılı bölgeye intikal ediyor, bu sevindirici bir şey. Bir taraftan yapılandırmalar diğer taraftan da projeler devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Emniyet Müdürlüğü'nün yanındaki  kavşak için zemin etüdünü bitirdi ve buradaki battı-çıktılar olacak. Devlet Hastanesi’ne dönen kavşakta da zemin etüdü bitti. Balıkesir köprülü kavşaklar ve battı-çıktılarla tanışacak” dedi.

“ALKART İLE GARİP-GURABA ALIŞVERİŞ YAPACAK”

Sosyal ve kültürel belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini hatırlatan Kafaoğlu “Geçen yıl Ramazan ayında güzel bir iftar ve sahur programı yaptık ve vatandaşımız memnun kaldı. Bu yıl da Ramazan ayında daha güzel programlar yapacağız. GOP Mahallesi’nde Altıeylül Belediyesi Geliştirme Merkezi açıyoruz. Garip-guraba vatandaşlarımız buradan yardım alacak. 350 aile tespit edildi, bu vatandaşlar ALKART ile buradan alışveriş yapabilecekler” diye konuştu

“GÜZEL İŞLER SABIRLA ORTAYA ÇIKIYOR”

Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler belediyeyi yakinen takip ettiklerini ve çalışmalarını güzel bulduklarını kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ermişler “Güzel işler sabırla ortaya çıkıyor. Ekipler kuruldu, daha güzel hizmetler önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Yatırımlar da çok önemli. Artık Büyükşehir Belediyesi, Karesi ve Altıeylül Belediyeleri ile birlikte daha güzel bir Balıkesir göreceğiz. OSB’de yer kalmadı. OSB değerli ve halen çevre bölgelere göre fiyatlar ucuz. Manisa, Bursa, Ankara, İstanbul doldu; Balıkesir bu konuda avantajlı. ” dedi.