Almanya'da finalin adı Altıeylül

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 11. Hıdrellez Şenliğinin son gününde yine Altıeylül Belediyesi gurbetçilerin ilgi odağı oldu.

Duisburg kentinde Almanya’da yaşayan Balıkesirlilerin büyük ilgi gösterdiği hıdrellez etkinliğinde Altıeylül Belediyesi standı ve Pamukçu ekibinin gösterileri ile büyük alkış aldı. Altıeylül Belediyesi’nin açtığı stand etkinlik bitinceye kadar gurbetçilerin ilgi odağı oldu. Standa gelen gurbetçiler Altıeylül Belediyesi’nin yaptığı etkinlikleri takip ettiklerini ve mutluluklarını ifade ettiler. Yöresel kıyafetler giyen bengi ekibi vatandaşlara lokum ve şeker ikram etti. Stand ile birlikte Altıeylül Belediyesi Pamukçu Bengi Ekibinin birbiri ardına yaptığı gösteriler ise büyük alkış aldı. Pamukçu bengi ekibinin muhteşem ve dillere destan gösterilerini Almanya’daki Balıkesirliler soluksuz izledi, tam not verdi. Gösterinin sonunda ise bengi ekibi Almanya Bayrağı, Türkiye Bayrağı ve Altıeylül Belediyesi bayrağını aynı anda sallayarak gurbetçiler tarafından büyük beğeni topladılar. AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şen BALDER Başkanı Önder Bulaşma’ya Altıeylül Belediyesi flamasını takdim etti. Dernek Başkanı Bulaşma şenliklerini renklendiren başta Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu olmak üzere tüm ekibe özverilerinden dolayı teşekkür etti.

“BEDENEN DE YANINIZDA OLACAĞIM”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu düzenlenen şenliğe katılmadı ancak cep telefonu ile canlı olarak bağlandı ve gurbetçilerle hasret giderdi. Başkan Zekai Kafaoğlu konuşmasında şunları kaydetti: “Hepinizi yürekten selamlıyorum, o coşkunuza ortak oluyorum. Bedenen orada olmak isterdim ama ruhen oradayım. Sizleri seviyorum. İri olalım, diri olalım hep beraber Balıkesir olalım, Türkiye olalım. Altıeylül’ün yüreğini oraya taşıdık. Pamukçu bengi ekibimiz sizleri coşturdu. Cenabı Allah sizleri bizden, bizleri sizden ayırmasın. Bundan sonraki etkinliklerde çok daha kalabalık heyetlerle birlikte olacağız. Bundan sonraki etkinliklerde bedenen de yanınızda olacağım. Sizlerle birlikte Almanya sokaklarında kucaklaşacağız. Balıkesir Kuva-yi Milliye şehri. Balıkesir Yörük ve Türkmenlerin harman olduğu şehir. Yörükler ve Türkmenler Kuva-yi Milliye ruhu ile nasıl kurtuluş savaşında 41 bayrak adam ile Çanakkale’yi geçilmez yapan ruhu yaşattıysa, bizlerde onların mirasçıları olarak vatan bölünmez, tek bayrak, tek devlet , tek millet diyorum” dedi.

Şenlikte Altıeylül Belediyesi’ni AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şen, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kalınoğlu, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Bekir Yurttekin, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet İşlek, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Eyüp Uygur, İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Berber ve Kültür-Sosyal İşler Müdürü Elvan Bahar Göktepe temsil etti.